Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شرایطی که برخی کتاب‌ها در ماه‌های گذشته لغو مجوز شده و غیرقابل چاپ عنوان شده است‌، قاچاقچیان اقدام به انتشار گسترده این کتاب‌ها کرده‌اند. ۰۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۲ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، قاچاق کتاب در سال‌‌های گذشته مشکلات بسیاری را برای ناشران و کتابفروشان ایجاد کرده  است،‌ با وجود اینکه در دو سال اخیر تلاش‌هایی برای مقابله با این پدیده انجام شده است‌، هنوز قاچاقچیان آزادانه فعالیت می‌کنند و  هر روز شکل جدیدی به فعالیت خود می‌بخشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورود نهادهای قضایی به موضوع قاچاق کتاب اگرچه تا اندازه‌ای توانسته مبارزات ناشران با این پدیده را رنگ قانونی ببخشد،‌ اما احکام صادره برای متهمان به باور ناشران نه آن‌چنان مانعی برای ادامه فعالیت این گروه است و نه ناشر را نسبت به ادامه مبارزات خود دلگرم می‌کند.

وقتی صحبت از قاچاق کتاب می‌شود،‌ شاید در نگاه نخست  موضوع چندان جدی به نظر نرسد،‌ اما زمانی که پای 15 میلیارد تومان سرمایه در گردش قاچاقچیان کتاب به میان می‌آید،‌ می‌توان اهمیت موضوع را درک کرد‌، آن هم زمانی که سررشته اصلی کار در دست چند نفر محدود است که یک شبکه مویرگی توزیع راه ‌انداخته‌اند. زمانی «ر. خ» سرکرده اصلی باند قاچجاق کتاب بود که با شناسایی انبارهایش محکوم شد. حالا صحبت از «س. ذ» است که با یک فیش حقوق آزاد شده است تا جلسه دادگاهش تشکیل شود. افراد دیگری هم در این میان هستند که اگرچه شناسایی شده‌اند، اما کمبود قوانین دست را برای مقابله گسترده بسته است.

سالهاست که صحبت از غیرقانونی بودن برگزاری نمایشگاه‌های 50 درصد تخفیف در سطح شهر مطرح شده است،‌ سالهاست که معضلی بنام دستفروشان کتاب مطرح شده است،‌ نهادهای مختلف در این زمینه جلساتی برگزار کرده‌اند، اما تاکنون هیچ نتیجه‌ای نداشته است،‌ به نظر می‌رسد یک اراده جمعی برای مقابله با این آفتی که به جان نشر افتاده است وجود ندارد،‌ که اگر وجود داشت،‌ نهادهای مربوطه می‌توانستند یک روزه دستفروشان را که بساط اصلی فروش کتاب‌های قاچاق در کشور هستند را جمع‌آوری کنند.

تجربه ثابت کرده است که هرگاه دستگاه‌های قضایی دست به کار شده و انبارهای قاچاق کتاب کشف و پلمپ شده است،‌ قاچاقچیان تا اندازه‌ای از کار دست کشیده‌اند و در مقابل فروش ناشران بیشتر شده است،‌ اما هر زمان که این اقدامات کمتر شد، دوباره گروه‌های جدیدی در کار وارد شده‌اند،‌ برای نمونه در ماه‌های اخیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و کارگروه صیانت از حقوق ناشران و مولفان با گروه‌ها و افراد تازه‌ای در کار قاچاق کتاب مواجه شده‌اند که در آخرین اقدام متهم متاسفانه با ارائه یک فیش حقوق آزاد شده است.

اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود،‌ یکی از اعضای کارگروه صیانت از حقوق ناشران در این زمینه می‌گوید:‌ مقابله با قاچاق کتاب کار ساده‌ای نیست،‌ دست ما در اتحادیه و کارگروه نیز بسته است،‌ یک زمان ما انباری را شناسایی می‌کنیم و به پلیس امنیت اطلاع می‌دهیم آن‌ها هم مراحل اداری لازم را طی کرده و اقدام می‌کنند‌، اما یک زمانی ما چاپخانه یا صحافی را شناسایی می‌کنیم که اقدام به چاپ تعدادی نسخه قاچاق کرده و اگر دیر بجنبیم کتاب‌ها را خارج می‌کنند و ما دستمان به جایی بند نیست،‌ از طرفی هم به لحاط قانونی هیچ اقدامی نمی‌توانیم بکنیم.

وی ادامه داد:‌ برای نمونه در هفته گذشته یک چاپخانه در خیابان سعدی تهران اقدام به چاپ کتب قاچاق کرده بود‌، ما با نیروی انتظامی و وزارت ارشاد تماس گرفتیم، اما آن‌ها اقدامی نکردند،‌ در نهایت با 110 تماس گرفتیم،‌ زمانی که ماموران پلیس 110 آمدند‌، از اینکه برای چنین اقدامی آن‌ها را خبر کرده‌ایم تعجب کرده بودند. در نهایت یک وانت پر از کتاب در میان درگیری کارگران چاپخانه با ناشران از چاپخانه خارج شد و ما دستمان به جایی بند نبود.

کشف یک انبار قاچاق کتاب در محدوده خیابان آزادیجزئیات بیشتر شبکه قاچاق کتاب کشورمتهم اصلی قاچاق کتاب دستگیر شدسامانه نوین نشر کتاب منجر به کاهش قاچاق کتاب می شودآموزگار: 90 وانت‌بار و خاور کتاب قاچاق کشف شد/گردش مالی ده‌ها میلیارد تومانی در قاچاق کتاب

این عضو کارگروه صیانت تصریح کرد:‌ اخیراً‌ چند کتاب نوح هراری نویسنده اسرائیلی و الیف شافاک ممنوع چاپ شده است،‌ بلافاصله پس از انتشار این اخبار قاچاقچیان دست به کار شده و در مشهد و قم و کرج اقدام به انتشار این کتاب کردند، برای نمونه یک ناشر در مشهد 20 هزار نسخه از این کتاب‌ها را به صورت قاچاق منتشر کرد. یک ناشر در قم 10 هزار تا و ... زمانی هم که قصد مقابله داریم به سرعت انبارها و چاپخانه‌ها را خالی می کنند،‌ برای نمونه در مورد یک پرونده ما تا پلیس امنیت اقدام کند‌، خودمان شماره کامیونی که کتاب‌ها را تخلیه کرد،‌ برداشتیم در نهایت مشخص شد شماره متعلق به یک وانت دزدی در ماکو بود.

پاشنه آشیل قاچاق کتاب در مجلس است

در حالی که ناشران از کمبود قوانین و نبود مقدمات اجرایی لازم برای مقابله با قاچاق کتاب در کشور انتقاد دارند،‌ امیرحسن فواکه وکیل پرونده ناشران در رابطه با قاچاق کتاب در این زمینه می‌گوید:‌ مشکلی که وجود دارد،‌ مشکل قانون‌گذاری است،‌ مراجع قضایی با توجه به قوانین موجود به پرونده‌ها رسیدگی می‌کنند‌، در همه کشورهای دنیا بحث مالکیت فکری پیشرفت بسیاری داشته است، زیرا این بحث در حوزه رشته‌های نوپای علم حقوق است،‌ ولی کشور ما تازه با این مباحث رودرو می‌شود، یکسری از قوانین ما روزآمد و کارآمد نشده است،‌ بنابراین اصل کار در حوزه مجلس است‌، نه سیستم قضایی. لایحه جامع مالکیت فکری مدت‌هاست در مجلس  مسکوت باقی مانده و جزو اولویت‌های مجلس به شمار نمی‌رود. با توجه به وسعت ابزار ارتباط جمعی وروش‌های نشر آثار اعم از فضای سایبری، مجازی و... باید قوانین را روزآمد کنیم.

در یکسال اخیر  می‌توان گفت که قاچاق کتاب تبدیل به اژدهای هفت سری شده است که هر گاه یک سرش قطع شده است،  سر دیگر با شکل و شمایل جدیدی بیرون آمده است‌، از استخدام دختران دانشجو با کوله پشتی‌هایی مملو از کتاب‌های قاچاق برای رفتن به  کارخانه‌ها، دانشگاه‌ها و محیط‌های اداری گرفته تا بساط‌های دستفروشی کتاب در شهرهای توریستی و سفارش‌‌های روزانه فروشندگان نسخ قاچاق برای کتاب‌های پرمخاطب.  اما هنوز عزمی جدی برای مقابله با این سرطان نشر وجود ندارد.

انتهای پیام/

R1013198/P/S4,35/CT12 واژه های کاربردی مرتبط قاچاق کتاب

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قاچاق کتاب قاچاق کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۷۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درهای مصلی به روی مخاطبان سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب باز شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در محل مصلای امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می شود.

ایرنا نوشت:بیش از دو هزار و ۶۱۹ ناشر در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور دارند، امسال همه ناشران در فضای مسقف جانمایی شده اند و هیچ سازه از پیش ساخته شده‌ای در نمایشگاه کتاب سی و پنجم وجود ندارد، همچنین با برنامه ریزی های انجام شده نمایشگاه کتاب در بخش‌ ناشران دانشگاهی، آموزشی و کودک نیز شاهد افزایش فضای تخصیصی است.

۷۰ دستگاه‌ مختلف از جمله شهرداری تهران، شرکت ملی پست، مجموعه مصلی امام خمینی(ه)، بانک ملی ایران، سازمان اورژانس و آتش نشانی و ...در برگزاری این دوره نمایشگاه کتاب مشارکت دارند.

از دیگر تغییرات مثبت این دوره نمایشگاه افزایش اعتبار بن‌های خرید کتاب و میزان یارانه اختصاص یافته به دانشجویان، طلاب و اساتید دانشگاه است، سال گذشته بن خرید۶۰۰ هزارتومان بود و امسال دانشجویان و اساتید دانشگاه ۷۰۰ هزارتومان یارانه دریافت می‌کنند. میزان یارانه تخصیص یافته برای اساتید دانشگاهی نیز ۸۰۰ هزار تومان است که ۵۰ درصد توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامیان مالی پرداخت می‌شود. همچنین یارانه‌ اختصاص یافته در بخش مجازی قابل استفاده است تا مردم بدون دغدغه و طی کردن مسافت از آن بهره‌مند شوند.

مرکز پاسخگویی نمایشگاه هم با حضور ۱۰۰ پاسخگو با شماره‌های ۹۱۰۰۹۸۹۸ درباره نمایشگاه اطلاع رسانی‌های لازم را انجام می دهند. علاوه بر رسانه های داخلی، ۳۰ نفر از نمایندگان رسانه‌های خارجی با همکاری معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در نمایشگاه مستقر هستند. شبکه‌های اجتماعی بله و نشان نیز در جست‌وجوی ناشران و پیدا کردن کتاب‌ها به کمک نمایشگاه آمده‌اند.

نمایشگاه خدماتی همچون مشاوره‌ کتاب دارد که در بخش‌های مختلف شبستان و بخش کودک مستقر هستند و مخاطبان را برای خرید کتاب راهنمایی می‌کنند.

ناشران دیجیتال، پلتفرم‌ها و ناشران صوتی همچنان در رواق دوم شرقی مستقرند و دارای ورودی مجزا هستند.

شهر سمنان پایتخت کتاب ایران در این دوره نمایشگاه کتاب حضور دارد و روستاهای مختلف و عشایر دوستدار کتاب برای حضور در نمایشگاه کتاب دعوت شده اند و ویژه‌ برنامه‌های مفصلی نیز برای روستاهای دوستدار کتاب درنظر گرفته شده است، مکان استقرار آنها نیز در ایوان ورودی و بلوار امام رضا(ع) و پشت ناشران خارجی است.

امسال برای اولین ‌بار ماشین‌های اختصاصی معلولان در ورودی شهید بهشتی در نظر گرفته شده است که تا روی پشت بام مصلای امام خمینی و ورودی بخش‌های مختلف حرکت می کنند و بازدیدکنندگان را به هر نقطه از نمایشگاه کتاب که مدنظر آنهاست می‌رسانند. تعداد درهای ورودی به نمایشگاه هم بسیار بیشتر از قبل شده است، بنابراین مردم به نسبت سال‌های گذشته دسترسی راحت‌تری به نمایشگاه دارند.

برنامه‌های فرهنگی متعددی برای این دوره از نمایشگاه کتاب تهران در نظر گرفته شده است، از جمله دو ویژه برنامه یکی برنامه‌های مرتبط با مردم غزه است، همچنین به مناسبت همزمانی دهه کرامت برنامه‌هایی برای زنان و دختران در نظر گرفته شده است.

در روزهای روزهای ۲۴، ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت نیز نمایشگاه میزبان رویدادی با عنوان نشر ایران در بخش خارجی خواهد بود. این رویداد به منظور معرفی نشر ایران به ناشران خارجی طرح‌ریزی شده است، حدود ۲۰ ناشر و کارگزار ادبی (آژانس ادبی) در این مراسم حضور خواهند داشت. آنها در دراین مدت از مراکز چاپ و کتاب‌فروشی ها بازدید می کنند.

در کل حدود ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه حاضر هستند که این ناشران حدود ۵۰ هزار عنوان کتاب خارجی به نمایشگاه آورده اند این در حالی است که سال گذشته ۴۵ هزار عنوان کتاب خارجی در نمایشگاه کتاب ارائه شد. امسال یمن مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران است.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904208

دیگر خبرها

  • حاشیه‌ های روز اول نمایشگاه کتاب (عکس)
  • تقریباً همه ناشران بزرگ در نمایشگاه کتاب حضور دارند
  • درهای مصلی به روی مخاطبان سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب باز شد
  • در‌های نمایشگاه کتاب باز شد
  • درهای نمایشگاه کتاب باز شد
  • ۱۰ ناشر لاتین و ۳۱ ناشر عرب به نمایشگاه آمدند
  • کشف ١٠۶ کیلوگرم تریاک جاسازی شده در بار هندوانه در این شهر/ عکس
  • باند قاچاق سلاح شکاری و جنگی در یکی از استان‌های همجوار متلاشی شد
  • حضور جهاد دانشگاهی در بخش‌های عمومی و دانشگاهی نمایشگاه کتاب
  • نمایشگاه کتاب، رویدادی که هم جنگ را دید و هم روزهای قرنطینه را